Historiek

Als familiebedrijf is Industriebouw Govar een gevestigde waarde in het Vlaamse bouwlandschap. Toch is het bedrijf er door de jaren heen steeds in geslaagd jong en dynamisch te blijven. Die unieke combinatie van innovatie en jarenlange ervaring is één van de grote pluspunten van het bedrijf.

Reeds in de 19e eeuw is de familie Govaere uit Ardooie actief in de bouwwereld met een zaak in aannemingswerken. Dan al gaat het om een bedrijf van vader op zoon. Een traditie die tot op vandaag nog steeds wordt voortgezet.

De eerste grote veranderingen komen er wanneer de drie zonen van Leon Govaere, die sinds 1921 aan het hoofd staat, elk hun eigen weg gaan met een tak van het bedrijf van hun vader. Henri, Eugène en Hubert specialiseren zich respectievelijk in metselwerken, hoogbouw en schrijnwerk. Het is de schrijnwerkerij van Hubert die aan de basis ligt van de huidige firma Govar - een samentrekking tussen Govaere en Ardooie.

Aanvankelijk spitst de schrijnwerkerij zich voornamelijk toe op de fabricage van houten gelamelleerde liggers. Later komt daar ook de montage van dergelijke liggers bij. Reeds in 1982 breidt de interesse van de familie zich uit naar de productie van staalstructuren. De weg naar de industriebouw is geopend. Een stevige basis voor de toekomst wordt gelegd.

In 1994 wordt het roer onder leiding van Guido Govaere definitief omgegooid. Houtdakspanten Govar wordt Industriebouw Govar. Het begin van een nieuw hoofdstuk. Met de komst van zoon Christophe Govaere in 2007 wordt opnieuw een jonge en dynamische kracht in het bedrijf geïntegreerd en is de toekomst verzekerd.

Op die manier blijft Industriebouw Govar een kwalitatief hoogstaand bedrijf waar u steeds op kunt vertrouwen voor de realisatie van uw projecten. Want bouwen zit ons in het bloed.

Advies nodig?


*verplichte velden

Het formulier werd successvol verzonden!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info